Održana prezentacija otvorenog natječaja INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica u petak, 8. veljače u organizaciji PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je prezentacija otvorenog natječaja INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. i Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini.

Prezentaciji je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je kazao: „Svjedoci smo da je prošli natječaj bio vrlo uspješan i da su jedinice lokalne samouprave i ustanove uspjele ostvariti brojne suradnje. Nadam se da će vam informacije biti od koristi, sektori u kojima se mogu povući sredstva su zanimljivi te vas još jednom podsjećam da su vam usluge PORA-e, kao regionalnog koordinatora, na raspolaganju. Mislim da će biti velika konkurencija na natječajima i zato je potrebno napraviti što bolje projekte, no vjerujemo da ćete zajedno uspjeti.“

Iz natječaja INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. predstavljeni su najvažniji kriteriji natječaja, prioriteti, prihvatljivo geografsko područje, prihvatljivi prijavitelji i aktivnosti po prioritetima i komponentama, prihvatljivi troškovi, potrebna dokumentacija i način prijave projekta. Natječaj obuhvaća tri prioriteta – turizam, suradnja i obrazovanje, a otvoren je do 3. svibnja 2019. godine. Novost je i da se cjelokupna prijava projekta vrši elektronski, putem IMIS sustava.

Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini otvoren je do 20. veljače 2019. godine, a prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Prihvatljive aktivnosti obuhvaćaju izvođenje građevinskih zahvata na planiranim/postojećim športskim građevinama temeljem prethodno izrađene projektne dokumentacije i opremanje športskih građevina kojim će se podignuti razina javnih usluga kroz poboljšanje kvalitete bavljenja športom.

Prezentaciju možete preuzeti OVDJE.

Za sva pitanja vezana uz prijavu projektnih prijedloga na gore navedene natječaje možete se javiti u PORU Regionalnu razvojnu agenciju Koprivničko-križevačke županije, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048/621-978.

Služba ureda župana