Prezentacija Operativnog plana razvoja cikloturizma Koprivničko-križevačke županije

S ciljem dobivanja komentara i prijedloga za poboljšanje, u Županijskoj je upravi u četvrtak 25. kolovoza predstavljen Operativni plan razvoja cikloturizma Koprivničko-križevačke županije, koji je izrađen u sklopu projekta „Razvoj cikloturizma Podravine i Prigorja 2018. – 2020.“.

Okupljene je na početku prezentacije pozdravio zamjenik župana Darko Sobota, naglasivši važnost projekta za razvoj kontinentalnog turizma te je kazao kako će se biciklističke rute povezati s vinskim cestama, lokalnom enogastro ponudom te smještajnim kapacitetima, a sve u svrhu privlačenja što većeg broja posjetitelja.

Prezentaciju je održao profesor Zoran Klarić iz Instituta za turizam, a Operativni plan sadrži osvrt na Akcijski plan razvoja cikloturizma RH iz 2015. godine s opisom ostvarenih ciljeva na području Županije, analizu postojećeg stanja cikloturizma, SWOT analizu, viziju razvoja u budućnosti, standarde za razvoj cikloturističke infrastrukture te kao najvažniji dio opis mjera, odnosno konkretnih razvojnih projekata na operativnoj razini.

Osim Operativnog plana, u sklopu projekta za koji je Županiji od Ministarstva turizma odobreno 350 tisuća kuna bespovratnih potpora, planira se utvrditi standard uređenja biciklističkih ruta, trasirat će se nove rute koje će povezati sve postojeće, a posjetiteljima će od koristi biti i aplikacija za pametne telefone koja će im omogućiti da unaprijed vide kakva je ponuda sadržaja.

Prezentaciji su prisustvovali i pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac sa suradnicima, predstavnici biciklističkih klubova, gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, Turističke zajednice KKŽ, ŽUC-a, PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Policijske uprave KKŽ te općina.

Služba ureda župana