Održana prezentacija dizajna Županijske etikete za vino

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota prisustvovali su današnjoj prezentaciji dizajna Županijske etikete za vino.

Riječ je o projektu izrade prepoznatljive etikete za određene sorte vina čime bi se vinarima s područja Koprivničko-križevačke županije omogućio zajednički nastup na tržištu.

Pozdravne riječi uputio je predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara zamjenik župana Darko Sobota te se osvrnuo na sam projekt istaknuvši:

 „Naša Koprivničko-križevačka županija je od 2003. godine uvelike doprinijela razvoju vinogradarstva i podrumarstva na ovim područjima, posebice sa svojim mjerama u proračunu za ovaj sektor poljoprivrede. Držim da je i sav taj trud i sav taj novac koji je uložen u vinogradarstvo i podrumarstvo dao ove odlične rezultate, ovaj efekt da imamo prestižna i vrhunska vina koja redom dobivaju najviša odličja, ne samo na domaćim državnim natjecanjima nego i na međunarodnim.“

img_6124mNaglasio je kako će se zahvaljujući Županijskoj etiketi za vino omogućiti bolja prezentacija u marketinškom smislu, olakšati plasman te prodaja vina. Uputio je zahvalu vinariji Kostanjevec i Obrtničkoj školi Koprivnica što su doprinijeli u održavanju ove prezentacije kao i svim okupljenim gostima na dolasku.

Uslijedila je prezentacija koju je održao Miroslav Mirković, a u sklopu koje su navedeni neki od problema vinara, primjeri drugih područja koja su primijenila prepoznatljive etikete za određene sorte vina te kriterije i prednosti nastupanja pod jedinstvenom etiketom.

Nakon prezentacije zadovoljstvo ovim projektom istaknuo je župan te dodao kako je napravljen velik iskorak u kvaliteti vina i kako će Županija i dalje pružati podršku:

Mi ćemo se zaista nastojati i dalje brinuti, skrbiti i pomagati, pogotovo u ovim nekim bitnim logističkim aktivnostima i mislim da kao Županijska uprava materijalno podupiremo sve vaše aktivnosti te će to tako biti i dalje. Čestitam vam na svemu ono što ste učinili da biste unaprijedili ovaj sektor poljoprivrede u našem području.“

Zahvalio je svim vinarima na njihovom trudu kojeg svakodnevno ulažu te im poželio puno uspjeha u radu i dalje.

Služba ureda župana