Održana press konferencija uoči početka „Dana travnjaka“

Svečano otvorenje sajma bit će u subotu, 14. svibnja s početkom u 10 sati, a otvorit će ga pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać

Uoči početka sajamske manifestacije „Dani travnjaka“ Koprivničko-križevačke županije, koji se ove godine održavaju od 13. do 15. svibnja, u prostorijama Županijske uprave održana je press konferencija.

Zamjenik župana Darko Sobota izvijestio je prisutne o programu i događanjima ovogodišnjih jubilarnih 20-ih po redu „Dana travnjaka“ te ukratko objasnio o kakvoj je manifestaciji riječ:

„Dani travnjaka tradicionalna su manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji, ali prije svega posvećena poljoprivrednim proizvođačima, OPG-ovima te njihovim proizvodima s područja naše Koprivničko-križevačke županije.“

Manifestacija „Dani travnjaka“ počinje već sutra kada će se u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica održati stručna predavanja, a zamjenik Sobota istaknuo je kako interes za ova predavanja raste iz godinu u godinu te kako je sve veći odaziv mladih poljoprivrednika.

IMG_6105mSvečano otvorenje sajma bit će u subotu, 14. svibnja s početkom u 10 sati, a otvorit će ga pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać, najavio je zamjenik Sobota te dodao kako će poslije otvorenja Koprivničko-križevačka županija zajedno sa sponzorima nagraditi najbolje proizvođače kravljeg i kozjeg mlijeka kao i najperspektivnijeg mladog proizvođača mlijeka i mesa s područja Županije.

Konjički turnir održat će se i u subotu i u nedjelju, a već tradicionalni Bambino kup počinje u subotu u 13,10 sati, najavio je zamjenik Sobota:

„Imamo najavu rekordnog broja mladih uzgajivača goveda koji će predstaviti sebe i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo iz kojeg dolaze.

Zamjenik Sobota se osvrnuo i na događanja u nedjelju kada će se održati natjecanje u ručnoj košnji s tradicionalnim prikazom košnje s konjskom kosom, rastepanja, okretanja i sušenja sijena te tradicijske igre za sve posjetitelje. Zadnji događaj manifestacije bit će revija tradicijskih kočija i zaprega što je ujedno novitet ovogodišnje manifestacije, naglasio je voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić.

Na kraju press konferencije, zamjenik Sobota pozvao je sve da posjete ovogodišnje „Dane travnjaka“ na kojima će nastupiti 122 izlagača.

Služba ureda župana