Održana početna konferencija projekta „Pruži ruku potrebitima” iz programa Zaželi

U Velikoj gradskoj vijećnici Grada Križevaca, danas, 8. svibnja u sklopu obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca održana je početna konferencija projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“. U ime Županije konferenciji su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, a partneri su Grad Križevci, Centar za socijalnu skrb Križevci i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci.
Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus naglasila kako je ovaj projekt nadogradnja projekta pomoći u kući koji se provodi s Koprivničko-križevačkom županijom od 2006. godine, dok je o važnosti projekta i zapošljavanju 33 žene koje brinu o 181 korisniku govorio križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Pročelnica Mušlek uputila je čestitke na projektu u ime Koprivničko-križevačke županije, naglasivši kako se na području cijele županije provodi sedam projekta iz programa Zaželi putem kojih je zaposleno 165 žena.

Ulogu Centra za socijalnu skrb Križevci u projektu predstavila je ravnateljica Centra Sanja Jakopović, dodavši kako su identificirali krajnje korisnike usluga, dok je predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci Vesna Kuterovac kazala je kako je program Zaželi jedna od značajnijih programa te kako će se na području Hrvatske zaposliti 7000 žena koje će skrbiti za 40000 korisnika.

Sam projekt predstavila je Antonija Srbljinović naglasivši kako je ukupna vrijednost projekta 5.899.890,60 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta je 30 mjeseci, a u sklopu projekta zaposlene su 33 žene koje rade na aktivnostima potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pri oblačenju i svlačenju, kod brige o higijeni, u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava te uključivanju u društvo i raznim društvenim aktivnostima.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr