Održana početna konferencija projekta „Pomozimo jedni drugima“

Dana 07. listopada 2015. godine u prostorima Male vijećnice Grada Križevaca održana je Početna konferencija projekta „POMOZIMO JEDNI DRUGIMA“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta su Grad Križevci, a projektni partneri OŠ Ljudevita Modeca Križevci, OŠ “Vladimir Nazor” Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Na početku konferencije sve prisutne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca, g. Mladen Tenodi koji je ujedno i predstavio projekt i sve projektne aktivnosti.

U drugom dijelu konferencije sve prisutne su pozdravili i izrazili zadovoljstvo dobivenim projektom ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gđa Melita Birčić, ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci gđa Marija Prodan te ravnatelji OŠ Ljudevita Modeca Križevci i OŠ “Vladimir Nazor” Križevci, g. Dražen Bokan i g. Igor Brkić.

Gradonačelnik Grada Križevaca, g. Branko Hrg također se obratio svim prisutnima i istaknuo važnost ovog projekta kao i potrebu za trajno rješavanje financiranja pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju.

Podsjećamo da projekt „POMOZIMO JEDNI DRUGIMA“ osigurava 19 pomoćnika u nastavi za ukupno 21 učenika s teškoćama u razvoju s područja grada Križevaca do kraja školske godine 2015./2016. Pomoćnici u nastavi započeli su s radom 1. listopada 2015. godine, a nakon uspješno provedenih aktivnosti selekcije i programa uvođenja u rad. Ukupna vrijednost projekta je 1.103.759,00 kn, dok sukladno kriterijima natječaja, Grad Križevci osiguravaju 8% vlastitih sredstava kao iznos sufinanciranja za provedbu projektnih aktivnosti što iznosi 88.300,72 kn.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja

projekt_pora

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.
Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.
Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.