Održana početna konferencija projekta „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje“

U prostorijama Županijske uprave danas je održana početna konferencija projekta „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje“.

Prije samog predstavljanja projekta, župan Darko Koren osvrnuo se na brojna županijska ulaganja u energetsku učinkovitost škola te istaknuo kako je energetska učinkovitost od 2009. godine pa do danas poboljšana u Srednjoj školi Koprivnica, Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Učeničkom domu Križevci, ali i u Područnoj školi Cirkvena koja je i prije izgradnje projektirana kao zgrada energetskog razreda A.

 „Napravljena je generalna strategija upravljanja energijom u svim objektima, prije svega školske obrazovne namjene, kojima Županija upravlja i evo jedan od projekta koji smo prepoznali kao prioritet je zgrada Osnovne škole u Virju,“ naglasio je župan o projektu „Izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara img_4565mVirje“ te zahvalio načelniku Općine Virje i ravnateljici škole na podršci i sudjelovanju u ovom projektu.

Sve okupljene pozdravila je i ravnateljica Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Marica Cik Adaković te zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji „kao osnivaču što nas je prepoznala kao potrebne i zainteresirane partnere u tom projektu“ te svima koji sudjeluju u ovom projektu.

Zadovoljstvo što u projektu sudjeluje i Općina Virje te što se ulaže u Osnovnu školu u Virju istaknuo je načelnik Općine Mirko Perok nakon čega je direktor tvrtke Planetaris d.o.o. Natko Bilić prezentirao osnovne podatke o zgradi škole, sve što je učinjeno u sklopu projekta te naglasio kako će po završetku projekta zgrada preći u energetski razred B čime će se ostvariti ušteda energije od 70 posto.

Nositelj ovog projekta je Koprivničko-križevačka županija, a ukupna vrijednost projekta je 198.962,50 kuna od čega je 163.880,00 kuna bespovratnih sredstava. Projekt sufinancira Europski fond za regionalni razvoj u iznosu od 85 posto dok preostalih 15 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Služba ureda župana

logo_eu_virje