Održana panel rasprava o upotrebi antimikrobnih lijekova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

U prostorijama Županijske uprave u petak, 19.studenog je održana panel rasprava u sklopu projekta „Upravljanje primjenom antimikrobnih lijekova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Koprivničko – križevačkoj županiji“ koji su osmislile univ.mag.pharm.spec. Darija Kuruc Poje iz Bolničke ljekarne Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, dr. Vesna Mađarić s Odjela infektologije koprivničke bolnice i dr. Vlatka Janeš Poje iz Službe za mikrobiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Uz navedene inicijatore projekta, u panel raspravi  koju možete pogledati OVDJE je sudjelovala i  Ana Posavec Andrić, dr.med. primarne zdravstvene zaštite iz Doma zdravlja KKŽ.

Panel rasprava je ponudila odgovore na najčešća pitanja i nedoumice kod propisivanja antibiotika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s ciljem odgovornog uključivanja i samih građana naše županije u donošenju odluke o (ne)prospisivanju antibiotika ako za to nisu ispunjeni uvjeti.

Podsjetimo, kampanjom se javnost želi upozoriti na štetnost koju uzrokuje prekomjerno korištenje antibiotika u liječenju te je prenijeti poruke o odgovornoj i racionalnoj potrošnji jednog od najvećih otkrića u medicini i civilizaciji općenito – antibiotika.

Pokrovitelji panela su bili Županija, županijski Zavod za javno zdravstvo, županijski Dom zdravlja i Opća bolnica Koprivnica. Europski dan svjesnosti o antibioticima obilježava se u sklopu Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima od 18 do 24. studenog 2021. godine.

Služba ureda župana