Održana moto utrka Velika nagrada Križevaca

Tradicionalna utrka Velika nagrada Križevaca 2013. održana je u nedjelju, 30. lipnja na stazi u križevačkom Gornjem gradu. Ova utrka dio je Prvenstva Hrvatske i HAK kupa, a u nekoliko disciplina natjecalo se stotinjak vozača. Ovaj događaj bila je i prilika da se obilježi ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a utrka je imala i međunarodni karakter budući da su pojedini natjecatelji došli i iz inozemstva.

Utrku tradicionalno organiziraju Moto klub i Auto moto klub Križevci, a ovogodišnji pokrovitelji bili su Sabor Republike Hrvatske, Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija na čelu sa županom Darkom Korenom koji je prisustvovao utrci. Značajan rezultat i ove su godine zabilježili vozači Moto kluba Križevci, a na utrci je debitirala i mlada vozačica Petra Lesički.

Prihod od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe te će dio dobiti Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom u svrhu realizacije projekta zbrinjavanja mladih s invaliditetom kroz društveno-korisne djelatnosti, odnosno obnovu i opremanje kuće koju su dobili od Grada Križevaca kako bi mladi imali prostor za druženje.