Održana moto utrka 37. Nagrada Križevaca

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora, Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca u nedjelju, 28. lipnja održana je 37. Nagrada Križevaca u motociklizmu kojoj je prisustvovao župan Darko Koren. Po prvi puta ovo je bilo nadmetanje za međunarodno prvenstvo Hrvatske kod brzinaca, skuteraša i oldtimera. Oko tri tisuće gledatelja uživalo je u vožnjama križevačkim gornjogradskim ulicama, a poglavito brzinaca, u klasama 125 SP, 600 SST i 1000 SST.
U domaćoj klasi 125 uvjerljivo je slavio Mislav Perkušić ispred Davora Buntaka i Mirka Zidarića. U klasi 600 zasluženo je slavio Ivan Višak, a u klasi 1000 prvo mjesto osvojio je Dario Horvat iz 1. HMK Zagreb. Najbrži krug Nagrade Križevaca vozio je izvanredni Ivan Višak koji je krug od 1500 metara odvezao u vremenu 50.639 sekundi. Ostale rezultate možete pogledati na stranicama Hrvatskog motociklističkog saveza.

I ove godine utrku su organizirali MK Križevci, AMK Križevci i HMS, a otvorio ju je saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. U svim kategorijama nastupilo je točno 100 vozača iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prihod od prodaje ulaznica već tradicionalno namijenjen je u humanitarne svrhe, a ove godine donirati će se vozačima i udrugama koje su pripomogle u organizaciji utrke.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.