Održana likovna radionica za djecu „Bojama do osmijeha“

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga DOVU 2019 koje organizira Ured za udruge Vlade RH Udruga “Peski-Art Đurđevac” i Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” organizirali su u četvrtak  16. svibnja, u Domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu  priredbu pod nazivom “Bojama do osmijeha”.

 Likovna radionica za djecu vrtićkog i školskog uzrasta u koju su uključena  djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi udomljena u obiteljima članovima udruge „Osmijeh“ privukla je velik broj sudionika. Na početku radionice prisutne su pozdravili predsjednici udruga organizatora Dubravka Čordašev i Franjo Mihočka, predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić, a u ime Grada Đurđevca prisutnima se obratila izaslanica Gradonačelnika, članica Gradskog vijeća i Županijske skupštine Dajana Milodanović koja je istaknula zadovoljstvo viđenim i činjenicom da dvije uspješne gradske udruge surađuju i provode zajedničke projekte.

 U opuštenoj atmosferi nastali su lijepi, veseli, šareni dječji radovi što je pokazalo da su djeca vrlo kreativna i zainteresirana za ovakve radionice i druženja. Prisutni su se također na postavljenim štandovima mogli upoznati sa radom udruga organizatora, a udruge ovakve zajedničke projekte najavljuju i ubuduće.

Izvor : Udruga Peski Art