Održana koordinacija s ravnateljima škola, online model za sada samo u razredima u kojima nije moguće izvoditi kontaktnu nastavu

Danas je održana online koordinacija osnivača i ravnatelja osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Na koordinaciji se raspravljalo o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u školama te je zaključeno kako će s obzirom na trenutno stanje, nastava i dalje izvoditi kontaktno pri čemu će prema preporuci epidemiološke službe na online nastavu prelaziti oni razredi u kojima zbog zaraze koronavirusom ili samoizolacije učenika i nastavnika, nastavu nije moguće provoditi kontaktno. Odluku o eventualnom prelasku na online model nastave će donijeti ravnatelji škola u suglasnosti s osnivačem.

Što se tiče epidemiološkog stanja u školama na području županije, trenutno je 626 učenika i 19 nastavnika u samoizolaciji, bolest COVID-19 je potvrđena kod 323 učenika i 68 nastavnika, a 62 razreda je na online nastavi.

Situacija će se i dalje pratiti svakodnevno, a idućeg tjedna će se održati i nova koordinacija s ravnateljima. Ovisno o daljnjem razvoju epidemiološke situacije i ako za to bude potrebe, razmatrat će se i prelazak na online izvođenja nastave za sve škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, o čemu će svi dionici biti pravovremeno obaviješteni.

Foto: ilustracija

Služba ureda župana