Održana koordinacija direktora i predstavnika turističkih zajednica Koprivničko – križevačke županije

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak predstavnika turističkih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije, koji je sazvala Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. Na sastanku se raspravljalo o nizu aktualnih tema vezanih uz turizam.

Dogovoreno je da sve turističke zajednice dostave svoje primjedbe i prijedloge na nacrte: Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakona o turističkoj pristojbi i Zakona o članarinama u turističkim zajednicama, a usuglasili su se i o zajedničkom nastupu u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2019. godini (Udruženo oglašavanje).

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev informirala je nazočne o novostima u provedbi GDPR-a te o trodnevnom seminaru na temu Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam, koji će TZ KKŽ organizirati u suradnji s Hrvatskom udrugom za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“. Troškove održavanja seminara sufinancirat će Hrvatska turistička zajednica, a razmatrani su i zajednički nastupi i promocije u 2019. godini te organizacija studijskog, edukativnog putovanja.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije