Održana konstituirajuća sjednica Županijskog tima za sprečavanje  i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji 

U ponedjeljak, 15. studenog  u prostorijama Županijske uprave održana je konstituirajuća sjednica Županijskog tima za sprečavanje  i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji  Koprivničko-križevačke županije. Dosadašnja voditeljica Županijskog tima Maja Gregurović iz  PU Koprivničko-križevačke izabrana je za novo mandatno razdoblje, a za zamjenicu voditeljice tima ponovo je jednoglasno  izabrana Marina Švagelj Ježić ispred Udruge Hera Križevci.

Sjednici su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.  Zamjenik  Ljubić poželio je prisutnim članovima tima uspjeh u budućem radu, istaknuvši  potporu Županije u brojnim akcijama i projektima koji se odnose na sprečavanje i borbu protiv nasilja  nad ženama i nasilja u obitelji.

Pročelnica Blažek se osvrnula na ulogu nacionalnog i županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, važećih Konvencija Vijeća Europe te mjere obuhvaćene Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji temeljem kojih je u studenom 2018. između sedam ministarstava potpisan sporazum koji je bio preduvjet za osnivanje timova na  nacionalnoj  i županijskoj razini.

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red, raspravljalo se provedenim aktivnostima za proteklu i sljedeću godinu te o organiziranju preventivnih  aktivnosti  i aktivnosti  vezanih za podizanje svijesti  javnosti  u području nasilja u obitelji.

Služba ureda župana