Održana konferencija za medije

Na konferenciji za medije koja je održana u srijedu 28. lipnja u prostorima Županijske uprave župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te novi predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar osvrnuli su se na konstituiranje Županijske skupštine.

Župan je zahvalio svima koji su sudjelovali u procesu stvaranja parlamentarne većine u Skupštini te kazao kako je ona „čvrsta , stabilna i kvalitetna, a temelji se na međusobnom poznavanju, povjerenju i iskrenosti“ te je dogovoreno kako će tako djelovati kroz cijeli mandat.

Zajednički ćemo donositi sve važne odluke za život građana, a konstituiranje Županijske skupštine u ovako složenim okolnostima smatram jednim od najznačajnijih događaja u svojoj političkoj karijeri.“, dodao je župan te poručio kako nudi ruku suradnje svim članovima Skupštine.

Zamjenik Sobota također je zahvalio na podršci u stvaranju parlamentarne većine i pozvao na suradnju i slogu za dobrobit građana, dok je predsjednik Pintar kazao kako mu nova dužnost predstavlja veliku čast, ali i odgovornost. Na podršku županu i zamjenicima odlučio se kako bi se stvorili bolji uvjete za umirovljenike te izbjegli novi izbori koji bi predstavljali veliki trošak.

Sljedeća sjednica Županijske skupštine održat će se do 15. srpnja, a konferenciji za medije još su prisustvovali članovi Županijske skupštine te predstavnici ŽO HSU-a.

Služba ureda župana