Održana Konferencija i edukativno-informativne aktivnosti promocije Nacionalnih preventivnih programa

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u petak, 25. rujna održana je Konferencija i edukativno-informativne aktivnosti promocije Nacionalnih preventivnih programa. Konferencija je održana u organizaciji Ministarstva zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Zavodom za Javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.
Zamjenik župana Ivan Pal je pozvao građane i sve udruge da ustraju na promociji preventivnih programa te iskoristio priliku da se zahvali svim zdravstvenim djelatnicima na angažmanu i pomoći tijekom izbjegličke krize.
O ulozi liječnika obiteljske medicine u preventivnim aktivnostima govorila je Maja Vajagić, dr. med. u ime Hrvatskog zavoda za zdravstvo osiguranje, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Ivana Pavić Šimetin predstavila je Nacionalni program probira, dok je ministar zdravlja Siniša Varga okupljenima prezentirao Nacionalne preventivne programe. Naglasak na konferenciji stavljen je na nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, vrata maternice i debelog crijeva s ciljem povećanja odaziva građana na preventivne preglede te motivaciju građana na aktivno sudjelovanje u očuvanju i unapređenju zdravlja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.