Održana je radionica „Humanost i pravda izvan materijalnog“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala je u ponedjeljak, 27. veljače radionicu „Humanost i pravda izvan materijalnog“ na kojoj je sudjelovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i potpredsjednik Marinko Bagarić.

Radionica je provedena u sklopu projekta „SuPER sigurni u prometu“ odobrenog od strane Ministarstva unutarnjih poslova te se koncentrira na mlade vozače u prometu. Kako je Koprivničko-križevačka županija jedan od partnera ovog projekta, radionica je bila namijenjena članovima Županijske skupštine te članovima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije.

Članice i članovi Županijske skupština i Savjeta za sigurnost prometa kroz radionicu odgovarali su na postavljena pitanja vezana uz poboljšanje sigurnosti prometa s osvrtom na mlade vozače, razmijenili su saznanja o rizičnim mjestima na županijskim prometnicama te na koji način bi se potaknulo njihovo saniranje.

Rad u skupinama potaknuo je komunikaciju o važnosti stanja na prometnicama kao i razgovor o poticanju inicijative provođenja radionica i edukacija koje bi dovele do konkretnih zaključaka poboljšanja stanja na prometnicama uz širenje svijesti o potencijalnim opasnostima za mlade vozače.

Radionici se odazvala članica Irena Jagarinec i član Tomislav Babić te član ujedno i predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Stjepan Peršin te pružili podršku ovom projektu usmjerenom na podizanje svijesti kod donositelja odluka i kod svih dionika u prometu na području Koprivničko-križevačke županije o zaštiti mladih vozača.

Partneri projekta su i IPA (međunarodno policijsko udruženje) Regionalni klub Koprivnica, Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije dok  suradnik u projektu je Policijska uprava Koprivničko-križevačka.

Služba ureda župana