Održana javna tribina na temu suzbijanja diskriminacije

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica, 6. srpnja održana je Javna tribina na temu suzbijanja diskriminacije u organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u suradnji sa Koprivničko-križevačkom županijom, županijskom koordinacijom za ljudska prava. Tribini je prisustvovao i predsjednik županijske koordinacije za ljudska prava Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.
U uvodnom obraćanju zamjenik Pal je rekao: „Unazad nekoliko godina problemi ljudskih prava su se izrazito promijenili u Republici Hrvatskoj, pri tom ne mislim da smo tu napravili neke revolucionarne pomake niti vi kao društvo, niti mi kao lokalna zajednica , ali smo na dobrom putu da napravimo određene iskorake“.
Savjetnica pučke pravobraniteljice za zaštitu ljudskih prava Nikolina Patalen je ukratko objasnila s kojim se problemima susreću ljudi koji se obraćaju uredu te koja su moguća rješenja i prava tih ljudi, ali i prezentirala „Izvješće pučke pravobraniteljice za 2014.godinu – suzbijanje diskriminacije“.
Tatjana Vlašić, savjetnica u Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina predstavila je nacrt Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije, za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Na samom kraju održane tribine predstavljena je mogućnost financiranja aktivnosti usmjerenih na suzbijanje diskriminacije krou EU fondove.
Današnjem događaju prisustvovao je i Predrag Šipka, pomoćnik ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol