Održana izvještajna sjednica Skupštine županijske Vatrogasne zajednice

Prošlog je vikenda održana izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Zbog poštivanja epidemioloških mjera, članovi i gosti okupili su se na tri lokacije – u vatrogasnim domovima u Križevcima i Rasinji te u Društvenom domu u Ferdinandovcu.

Skupštinu je uvodnim riječima otvorio p.o. predsjednik Vatrogasne zajednice Branko Vucikuja, a zatim se prigodnim riječima obratio župan Koren koji je vatrogascima zahvalio na profesionalnosti, hrabrosti i predanosti u pomaganju građanima, dodavši: „Koprivničko-križevačka županija će vam i nadalje biti podrška u vašem radu kako bismo osnažili naše vatrogastvo koje je važna sastavnica sustava zaštite i spašavanja. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i što manje intervencija.

Izvješće o radu Zajednice za 2019. i 2020. godinu predstavio je zapovjednik Zvonimir  Habijan, a bilo je riječi o preventivnim aktivnostima, vatrogasnim i tehničkim intervencijama te redovnim i izvanrednim dislokacijama. Zapovjednik Habijan također je predstavio i Financijsko izvješće Zajednice za 2019. i 2020. godinu, a članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili izvješća, kao i Financijski plan prihoda i rashoda za 2021. godinu. Prijedlog novog Statuta Vatrogasne zajednice predstavio je p.o. predsjednik Vucikuja te je isti jednoglasno usvojen.

Vatrogasce su pozdravili i zamjenik gradonačelnika i zapovjednik VZG Križevaca Mario Martinčević, predsjednik VZG Križevaca Miroslav Petračija, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, predsjednik VZO Rasinja Davor Tetec, načelnik Općine Ferdinandovac

Vjekoslav Maletić, predsjednik DVD-a Ferdinandovac Danijel Dugina te predsjednik VZ Goran Matoničkin.

 

Služba ureda župana

 

Fotografije: Krešimir Juratović