Održana Izborna skupština Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije

Zajednica-kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije održala je u utorak, 14. prosinca 2021. godine redovnu Izbornu skupštinu. Glavne točke dnevnog reda bile su usvajanje Izvješća o radu i Financijska izvješća te Plan rada i Financijski plan za iduću, 2022. godinu.

Predsjednica Zajednica-kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić zahvalila je svim Udrugama na svim aktivnostima, očuvanju i njegovanju kulturne baštine i tradicije Podravine i Prigorja, a zamjenik župana Ratimir Ljubić je dodao kako je doba pandemije veoma teško za sve, a  posebno za kulturno-umjetnički amaterizam. Naglasio je važnost djelovanja Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i pohvalio njen rad, a vodstvu je uputio čestitke i poželio još uspješniji rad.

Članovi Skupštine tajnim glasanjem izabrali su  izvršno tijelo Zajednice: za predsjednicu je ponovno izabrana  Nada Šešić, kao i tajnica  Zrinka Roksandić dok su za članove  Upravnog odbora izabrani: Matija Bažulić iz Đurđevca,  Davor Konfic iz Križevaca, Milka Novaković iz Gole, Vesna Martinjak i Maja Raščanec iz Koprivnice.

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije je zajednica slobodno udruženih amaterskih kulturno-umjetničkih udruga s područja Koprivničko-križevačke županije radi ostvarivanja zajedničkih potreba i interesa, te aktivnosti na području Županije i član je Hrvatskog sabora kulture te preko svojeg predstavnika sudjeluje u njegovom radu i odlučivanju.

Ciljevi Zajednice su: koordiniranje i povezivanje članica u interesu bolje suradnje među članicama i uspješnijeg rada, a  ostvaruje sljedećim djelatnostima:

  • organiziranjem kulturnih manifestacija u Županiji, na kojima se vrši izbor sudionika manifestacija što se organiziraju na razini države
  • organiziranjem stručnog usavršavanja i osposobljavanja stručnih voditelja ansambala i društava, kao što su dirigenti, zborovođe, koreografi, scenaristi, dramaturzi i sl., uz stručnu pomoć Hrvatskog sabora kulture
  • suradnjom s drugim istovrsnim i sličnim udrugama i organizacijama u zemlji i inozemstvu, županijskim uredima, te svima koji podupiru rad Zajednice
  • obavljanjem i drugih djelatnosti kojima se doprinosi ostvarivanju ciljeva utvrđenih Statutom

Dodajmo, kako je u ZKUU KKŽ  uključeno  i aktivno djeluje  54 samostalnih  udruga, s više od 170 sekcija i preko 3500 članova.

Izvor: ZKUU KKŽ

Služba ureda župana