Održana informativna radionica „Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“

U četvrtak, 11. rujna održana je informativna radionica „Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“. U ime Koprivničko-križevačke županije na radionici su sudjelovali zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja kao i članovi županijskog Savjeta za socijalnu skrb.

Radionica je dio istoimenog projekta kojeg je pokrenulo Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodi ga Oxford Polcy Management Limited, konzultantska tvrtka iz Velike Britanije, u suradnji sa hrvatskim partnerima – Udrugom za promicanje inkluzije i Udrugom za inicijative u socijalnoj politici. Cilj radionice je upoznati sudionike sa doprinosom ovog projekta procesu deinstitucionalizacije socijalnih usluga.

Pročelnica Koluder Vlahinja naglasila je kako „vjeruje da će ova  radionica  pridonijeti unapređenju daljnjeg razvoja sustava socijalne skrbi u zajednici i pomoći sudionicima u  planiranju i razvoju socijalnih usluga kojima će  na najbolji mogući način odgovoriti na stvarne  potrebe svojih korisnika“.

Glavna je zadaća projekta povećati socijalno uključivanje korisnika prava i usluga u sustavu socijalne skrbi, pružati podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga te unaprijediti proces socijalnog planiranja i transformacije ustanova.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.