Održana godišnja izvještajna skupština Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci

Udruga Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci u utorak, 18. rujna održala je svoju godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su predstavljene brojne aktivnosti, a vodio ju je predsjednik Udruge Božidar Štubelj.

Skupštini je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, koji je članovima i vodstvu čestitao na svim aktivnostima, naglasivši kako mogu biti primjer drugim udrugama u Županiji.

Predsjednik Štubelj kazao je kako na području Križevaca ima 5180 s prosječnom mirovinom u iznosu od 2081 kuna, a u svom osvrtu na prošlu godinu istaknuo je kako su članovi bili aktivni, putovali su na izlete i u kazališta, prisustvovali savjetovanjima, sudjelovali na natjecanjima zborova, sekcija „Treća dob“ organizirala je edukativnu prezentaciju s ciljem razvoja elektroničke pismenosti, a obilježili su i Međunarodni dan starijih osoba. Također je izrazio zahvale Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Križevcima na razumijevanju za potrebe starijih osoba, kao i na osiguravanju sredstava za rad Udruge. Ujedno je najavio Dan otvorenih vrata Udruge koji će se održati 1. listopada u 10,00 sati povodom Međunarodnog dana starijih osoba, kao i savjetovanje na temu mirovinskog sustava koje će se održati u srijedu, 3. listopada u 11,00 sati u prostoru Udruge.

Čestitke na svim provedenim aktivnostima uputio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn, koji je naglasio kako su ove godine osigurani programi besplatnog plivanja za umirovljenike te je podsjetio na zajednički program uključivanja starijeg stanovništva u kulturni život križevačkog kraja.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik Saveza udruge umirovljenika Koprivničko-križevačke županije Franjo Zirdum pohvalivši Udrugu, a Skupštini je prisustvovala i predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr