Održana edukacija Integrirani prijevoz putnika u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec

U sklopu projekta EDORA,  učenicima sedmog razreda Osnovne škole Koprivnički Ivanec održano je edukativno predavanje pod nazivom „Integrirani prijevoz putnika“.

Kroz predavanje učenici su saznali što je to integrirani promet, kakvo je stanje integriranoga prometa trenutno u Hrvatskoj, a kakvo u Europi, koje su prednosti javnoga, a koje su željezničkog prijevoza u odnosu na prijevoz automobilima, te su na kraju pogledali reklamni spot. Predavanje su održali predstavnica Sindikata biciklista Martina Pekčec, voditelj sekcije za infrastrukturu i projekta Dialog on mobility Goran Lampelj te dvije učenice Srednje škole Koprivnica.

Inače ovo predavanje dio je projekta EDORA, Edukacija: upotrebom javnog prijevoza do održivog razvoja, dok je cilj projekta informiranje učenika osnovnih i srednjih škola o održivom razvoju i zaštiti okoliša s naglaskom na sigurnosnim, energetskim i ekološkim učincima u prometu.

Nositelj ovog projekta ukupne vrijednosti 102.000,00 kuna je Koprivničko-križevačka županija, a 80 posto, odnosno 90.000,00 kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Služba ureda župana