Održana druga sjednica Organizacijskog odbora „16. Dana voća“

U utorak, 9. rujna u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je druga po redu sjednica Organizacijskog odbora „16. Dana voća“. Ove godine Dani voća će se održati 3. i 4. listopada u Đurđevcu.

Zamjenik župana, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora, Darko Sobota pozdravio je okupljene i izrazio zadovoljstvo pripremama koje su sve intenzivnije. Organizatori manifestacije iznijeli su izvješća o dosadašnjim aktivnostima pa se očekuje da će ovi Dani voća ponuditi još više sadržaja.

U petak, 3. listopada u Obrtničkom domu u Đurđevcu u vremenu od 17,00 do 19,00 sati stručnjaci s područja voćarstva održati će predavanja za voćare koja će se uglavnom odnositi na mjere ruralnog razvoja, te obveze voćara pri stavljanju njihovih proizvoda na tržište, a 4. listopada održati će se izložba voća na Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu u vremenu od 10,00 do 15,00 sati.

Već tradicionalno i ove godine će se objaviti katalog Dana voća u kojem će se predstaviti proizvođači voća s područja Koprivničko-križevačke županije.

Manifestacija se i ove godine održava u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu – Područni odjel Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice grada Đurđevca, Udruge voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Za sudjelovanje na „16. Dane voća“ moguće se prijaviti do 22. rujna. Kao i svake godine povjerenstvo će izabrati najljepše uređeni štand.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.