Održana druga sjednica Organizacijskog odbora 15. Dana povrća Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 18. lipnja održana je druga sjednica Organizacijskog odbora 15. Dana povrća Koprivničko-križevačke županije koju je vodio predsjednik Zdravko Matotan, a prisustvovao joj je zamjenik župana Darko Sobota te ostali članovi Odbora.

Kao što je odlučeno na prvoj sjednici, manifestacija će se održati 6. srpnja 2019. godine u Koprivnici, a razlika u odnosu na program prošle godine je u tome što će se stručna predavanja održati u jutarnjim satima prije otvorenja manifestacije, a ne poslijepodne kao prijašnjih godina.

Ova tradicionalna manifestacija posvećena je promociji proizvodnje povrća i razvoju domaće proizvodnje, a što se programa tiče, uz stručna predavanja u prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, u planu je promotivno-prodajna izložba na koprivničkom Zrinskom trgu te nagrađivanje najljepše uređenih izlagačkih prostora, a kao i svake godine posjetit će se poljoprivrednici koji se bave povrtlarskom proizvodnjom.

Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u 9:45, u 11 se očekuje dodjela priznanja najljepše uređenim izlagačkim prostorima, a u 12 je planiran obilazak poljoprivredne proizvodnje.

Značaju ulogu u programu imat će i tvrtka Podravka, obzirom na suradnju sa Županijom po pitanju povezivanja s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a Županija će predstaviti nove mjere po pitanju subvencije proizvodnje povrća. Također će se predstaviti i program obrazovanja za povrćare Srednje gospodarske škole Križevci.

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače da se prijave za sudjelovanje na 15. Danu povrća pomoću prijavnice koja se nalazi u privitku, a ispunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica najkasnije do 26. lipnja. 2019. godine.

Dan povrća kao edukativno promotivna manifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i sudionika, a prilika je to za razmjenu znanja i iskustva među proizvođačima povrća i stručnjacima. Upravo s ciljem poticanja razvoja domaće povrtlarske proizvodnje Županija i ove godine osigurava besplatni izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.

Služba ureda župana