Održana druga festivalska večer 13. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”

U dvorani Doma mladih Koprivnica u subotu 13. srpnja održana je druga festivalska večer 13. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”. Otvorenju festivala prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je otvorio drugu večer festivala te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar dok je u ime Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Posjetiteljima i sudionicima prigodnim riječima obratili su se zamjenik župana Ljubić i zamjenica gradonačelnika Samoborec koji su uz zahvalu organizatorima čestitali svima koji u svojim plesom i koreografijama prikazali i približili kulturu hrvatske i europske tradicijske baštine.

Prije bogatog dvosatnog programa prožetog pjesmom, plesom i sjajnim koreografijama koje su oduševile posjetitelje, u atriju Doma mladih održano je i gastro večer pod nazivom Okusi zavičaja na kojoj su predstavnici zemalja sudionika festivala predstavili dio tradicijskih jela iz krajeva iz kojih dolaze.

Posjetiteljima su se predstavili Folklorni ansambl Matija Gubec iz Karlovca, Folklorni ansambl Koprivnica, Folklorni ansambl Vsacan iz Republike Češke, Folklorna grupa Danzerini di Lucinico iz Italije, Folklorna grupa Jugendvolkstanz und schuplattlergruppe Fürnitz iz Austrije, dok su iz Slovenije stigli gosti iz Folklorne skupine kulturnog društva Podgorci. Sudionicima  su dodijeljena i priznanja te prigodni pokloni koje su uručili predsjednica Zajednice kulturno – umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije Nada Šešić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Festival „Iz bakine škrinje“ na kojem je tradicijsku pjesmu i ples prikazalo više od 240 sudionika, završava danas, u nedjelju, 14. srpnja, nastupima u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica te Domu za starije i teško bolesne osobe Senior care Križevci.

Organizatori ovog najznačajnijeg festivala folklora na sjeverozapadu Hrvatske  su Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica uz pokroviteljstvo Koprivničko – križevačke županije, saveza Alpe Jadran, Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije, Grada Koprivnice i Općine Legrad.

Služba ureda župana