U Đurđevcu održana akcija iz programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke  kaznenih djela

U četvrtak je na Gradskoj tržnici u Đurđevcu održana javna akcija, koju je organizirala udruga “Hera” u suradnji sa udrugom S.O.S. Virovitica. Akciju je podržala predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Cilj javne akcije je upoznavanje javnosti sa sustavom podrške žrtvama i svjedocima  kaznenih djela u Koprivničko-križevačkoj županiji te upoznavanje o pravima i uslugama koje žrtve mogu dobiti.

Tijekom javne akcije su kroz razgovor s prolaznicima objašnjeni  načini prijave kaznenog djela, kao i upute gdje se žrtve mogu obratiti te dobiti savjet i podršku. Također su podijeljeni letci i edukativni materijali nastali u sklopu programa.

Javna akcija je dio aktivnosti programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke  kaznenih djela”, kojeg provodi Ženska soba te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga “Zvonimir” Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.

Služba ureda župana