Održana 9.likovna radionica “Peski-Art 2021. Đurđevac”

U subotu, 09. listopada u Đurđevcu je održana 9.likovna radionica “Peski-Art 2021. Đurđevac” kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, a naročito datum oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača.

Likovna radionica održana je u domu “Mladen Markač”, a na njoj je i ove godine sudjelovalo pedesetak likovnih stvaratelja iz čak 10 županija kontinentalne Hrvatske. Nastalo je 50 likovnih djela koja će nakon opremanja i svečane izložbe „Podravina svojmu generalu“ biti darovana Gradu Glini kao jednoj od najvažnijih točki obrane suvereniteta RH u Domovinskom ratu te jednom od najvećih stradalnika kako u Domovinskom ratu, ali i u nedavnom potresu na Banovini.

Likovna radionica održana je i ovaj put pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, odnosno potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja RH  Tome Medveda te Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca.

U ime pokrovitelja na otvorenju likovne radionice nazočili su u ime Koprivničko-križevačke županije, zamjenik župana Ratimir Ljubić, te u ime Grada Đurđevca potpredsjednik Gradskog vijeća g. Matija Bažulić.

Na zavšetku i zatvaranju likovne radionice sudionicima se u ime pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja RH obratila izaslanica potpredsjenika Vlade RH i ministra Hrvatskih branitelja Tome Medveda, voditeljica Područnog ureda u Koprivnici Tatjana Mihaldinec.

U ime primatelja donacije Grada Gline zatvaranju likovne radionice nazočile su izaslanice gradonačelnika Grada Gline, Barbara Abramović i Lana Štajcar koja se u svom obraćanju zahvalila sudionicima koji su izradili prekrasne slike, ali i organizatorima što su izabrali upravo Grad Glinu za ovogodišnju donaciju likovnih radova.

U sklopu likovne radionice „Peski-Art 2021. Đurđevac“ održana je i likovna radionica za djecu u sklopu projekta „Ruka podrške i prijateljastva“ na kojoj su sudjelovala djeca Udruge udomitelja za djecu „Osmijeh“.

Organizator 9. likovne radionice je udruga “Peski-Art Đurđevac”, a suorganizatori Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Peski-Đurđevac, Udruga Žena Peski, Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” Đurđevac, Etno kuće obitelji Karlovčan i mnogi pojedinci angažirani dobrovoljnjim volonterskim radom u organizaciji radionice kojima organizatori svima najljepše zahvaljuju na njihovom predanom radu i doprinosu.

Izvor: Peski Art Đurđevac

Služba ureda župana