Održana 8. sjednica Skupštine županijske Turističke zajednice

Skupština Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije održala je danas svoju osmu sjednicu koju je otvorio župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Županijske turističke zajednice. Potom je prisutne upoznao s dnevnim redom kojeg su članovi Skupštine jednoglasno prihvatili, nakon čega je usvojen i zapisnik sa prethodne sjednice.

O  radu Turističke zajednice u protekloj godini i nadolazećoj 2017. godini govorio je direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke Zdravko Mihevc istaknuvši kako su tijekom ove godine podržali niz manifestacija i projekata koje doprinose turizmu i očuvanju kulturne baštine te će tako i nastaviti.

Direktor je prisutne upoznao i s novitetima u nadolazećoj godini u kojoj će se izdati brošura za projekt „Pisanica od srca“ koji će tada proslaviti deset godina postojanja, napravit će se nova web stranica, ažurirat će se i nadograditi aplikacija „Podravina i Prigorje na dlanu“, a pokrenut će se i novi projekt „Okusi hrvatske tradicije“ kojim će se promovirati tradicionalna domaća jela.

Članovi skupštine poveli su i raspravu o položaju kontinentalnog turizma te je zaključeno da se uputi dopis Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici s primjedbama i konkretnim prijedlozima za poboljšanje turističkog statusa kontinenta te da se oko tog problema okupe kontinentalne županije.

Zaključno su članovi Skupštine jednoglasno prihvatili Financijski plan i Program rada županijske Turističke zajednice za 2017. godinu u iznosu od  1 596 500 kuna što je za 4,3 posto manje sredstava  nego ove godine.

Služba ureda župana