Održana 79. redovna godišnja skupština DVD-a Stari Bošnjani

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Bošnjani održalo je 79. redovnu godišnju vatrogasnu skupštinu. Skupštini su osim članova, prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, a u ime Koprivničko-križevačke Stjepan Behin, stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja, te predstavnici DVD-a Povelić, DVD-a Velike Sesvete i DVD-a Vujići.

Sjednicu je otvorila predsjednica Društva Tatjana Vegman te podnijela Izvještaj o radu u protekloj 2015. godini, u kojoj su članovi bili izuzetno aktivni jer se radilo na uređenju Vatrogasnog doma te su sudjelovali u brojnim vatrogasnim natjecanjima. Na odredskom natjecanju prva mjesta osvojile su ženska A ekipa i muška B ekipa. Obje ekipe plasirane su na gradsko natjecanje, gdje je ženska A ekipa osvojila treće mjesto i plasirala se na županijsko natjecanje, gdje je osvojeno deveto mjesto.

bosnjaniČlanovi DVD-a Stari Bošnjani bili su i na intervencijama dva puta. Prvi puta požar je izbio na gospodarskom objektu, a drugi puta na stambenom objektu u Malom Carevdaru.

Članovi su jednoglasno prihvatili plan i program te financijski plan DVD-a za 2016. godinu, te projekciju plana i programa, te financijskog plana DVD-a za 2017. godinu.

U ime Koprivničko-križevačke županije prisutne je pozdravio Stjepan Behin naglasivši kako je društvu potrebno vatrogastvo, jer oni prate aktivnosti društva i uvijek su spremni pomoći. Iz vlastitog iskustva govorio je o pomoći vatrogasaca tijekom velikih poplava na koprivničkom području i u Gunji. I nakraju je istkanuo da su sredstva za 80. obljetnicu DVD-a osigurana u proračunu Koprivničko – križevačke županije.

Dodijeljene su diplome i spomenice dugogodišnjim članovima, a za 70 godina rada diplomu i spomenicu dobio je Antun Falat. Za 40 godina diplomu i spomenicu dobili su Mijo Klarić i Branko Ljatifi, a za 30 godina diplomu i spomenicu dobio je Josip Kunović.

Služba ureda župana