Održana 7. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa

Zamjenik župana Darko Sobota, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora otvorio je 7. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa na koju je ove godine pristiglo 90 uzoraka.

Izrazio je zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje izložbe objasnivši kako se vidi da su proizvođači uložili mnogo truda i ljubavi u proizvodnji rakija, likera, vinjaka i octa te kako je i očigledan pomak kvalitete u odnosu na prethodne godine. Prisutnima su se obratili načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota te predsjednik komisije za ocjenjivanje uzoraka Zdenko Ivanković, a za prigodan program pobrinuli su se Udruga umirovljenika općine Kalinovac, Pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca i Kulturno-umjetničko društvo „Grgur Karlovčan“ dok je Udruga žena Kalnovčice ispekla lepinje.

Od ukupno 90 pristiglih uzoraka, 35 je bilo rakija, 50 likera, dva vinjaka, dva octa i jedno desertno vino, a  velike zlatne diplome pripale su Naturi Antunović za liker Ruža-Plavac mali te Vladi Suntešiću za rakiju šljivovicu.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: kalinovac.hr