Održana 5. sjednica Upravnog vijeća ŽUC-a

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije Upravno vijeće ŽUC-a u petak je 29. srpnja održalo svoju petu sjednicu. Predsjednik Upravnog vijeća Darko Sobota izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim ostvarenim projektima na području cestogradnje, modernizacije i održavanja te posebno radovima na rotoru na obilaznici u Koprivnici.

Nakon izlaganja ravnatelja ŽUC-a Krešimira Janacha prihvaćeno je izvješće o poslovanju ŽUC-a u posljednjih šest mjeseci. Ravnatelj Janach također je objasnio da stupanjem na snagu novog Zakona o cestama dio takvih prelazi u nadležnost gradova koji su sjedišta Županija ili su veći od 35 000 stanovnika. Uskoro se očekuju pravilnici kojima će to biti detaljno regulirano.

Na bazi elaboriranog trenutnog stanja prometnica prihvaćen je prijedlog radova na obnovi i modernizaciji županijskih lokalnih cesta iz sredstava kredita u 2012. godini u visini od 35 milijuna kuna kojim bi se u godinu dana obnovilo preko 50 kilometara prometnica na području Koprivničko-križevačke županije. Takav zaključak Upravnog vijeća biti će upućen županijskoj Skupštini koja treba prijedlog potvrditi kako bi se krenulo u javnu nabavu financijskih sredstava i izvođača radova.