Održana 39. sjednica županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 30. svibnja održana je 39. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, koja je na dnevnom redu imala predstavljanje preventivnih akcija u vrtićima i školama, planove za izgradnju prometne infrastrukture te analizu stanja sigurnosti prometa na cestama za prošlu i prva četiri mjeseca 2017. godine.

Predsjednik Savjeta Stjepan Peršin izvijestio je kako je u srednjim školama provedena preventivna akcija „Klik“, a u vrtićima „Vidi i klikni“, dok je na Državnom natjecanju osnovnoškolaca u Zadru, županijska ekipa osvojila prvo mjesto. Program upravljanja biciklom za učenike petih razreda osnovnih škola proveli su Auto moto klub Križevci (353 učenika) i Auto klub Đurđevac (238 učenika), dok je Auto klub Koprivnica, zbog poteškoća, obuku proveo samo u OŠ Legrad.

Bilo je riječi i o izgradnji autobusnih stajališta na državnim, županijskim i lokalnim cestama, gdje je Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta naglasio potrebu sustavnog pristupa kod projektiranja, uz izgradnju dobre podloge ceste, kako bi  održavanje bilo minimalno, a sigurnost sudionika u prometu što veća. Također, navedeno je kako će se željezničko-cestovni prijelaz u Lepavini ukinuti te svoditi na DC 41, dok će u Majurcu,  Sokolovcu i Botovu biti izgrađeni nadvožnjaci, a u Mučnoj i Peterancu ostaju u razini.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla predstavila je rezultate preventivnih akcija utjecaja alkohola i droga u prometu te aktivnosti Centra za prevenciju ovisnosti koje provode s osnovnim i srednjim školama. Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave KKŽ Mirela Škvorc izvijestila je o stanju sigurnosti, gdje je vidljivo smanjivanje broja nesreća, ali i veći stradalih u prometu.

Sjednici su još prisustvovali Đuro Žličar iz Auto moto kluba Križevci, Boris Dušić iz Auto kluba Koprivnica, Pero Krešić iz Auto kluba Đurđevac, Terezija Kolar iz Doma zdravlja Koprivnica, Ivanka Vusić iz Policijske uprave KKŽ te ravnatelj ŽUC KKŽ Dragutin Guzalić.

Služba ureda župana