Održana 18. sjednica Skupštine društva Piškornica

Jučer je u prostoru Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici održana 18. sjednica  Skupštine društva Piškornica  kojoj  su nazočili načelnik općine Koprivnički Ivanec u svojstvu predsjednika Skupštine društva, župani Darko Koren i Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, v.d. pročelnice UO za poslove Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Ljiljana Malogorski, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Ivana Dukši,  predsjednik Nadzornog odbora Marijan Štimac i direktor Mladen Jozinović sa suradnicima.

Direktor Jozinović je iznio informaciju o stanju projekta RCGO Piškornica te rekao da je zadovoljan suradnjom sa državnim institucijama koje su nadležne i uključene u razvoj i realizaciju projekta. U siječnju ove godine Piškornica je sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisala Ugovor o neposrednom financiranju usluga izrade projektne i studijske dokumentacije potrebne za prijavu projekta RCGO „Piškornica“ na sufinanciranje iz EU fondova, davanjem kapitalne pomoći u iznosu od 279.700,00 kuna.

Sukladno Sporazumu o ulaganju sredstava Fonda u pripremu i provedbu projekta izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica za prijavu na sufinanciranje iz sredstava EU fondova, izgradnje pretovarnih stanica i sanacije odlagališta otpada na području četiri županije sjeverozapadne Hrvatske, sklopljenog u prosincu 2013. godine, donesena je suglasnost Skupštine društva na isti Sporazum kako bi taj bio pravomoćan. Slijedom spomenutog sporazuma Upravni odbor Fonda donio je  Odluku o ulaganju sredstava Fonda u otkup zemljišta koje se nalazi u obuhvatu RCGO „Piškornica“ i pretovarne stanice „Zabok“, a u iznosu od 3.029.595,10 kuna  te Odluku o ulaganju sredstava Fonda u pripremu dokumentacije za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području sjeverozapadne Hrvatske – RCGO Piškornica radi prijave za sufinanciranje iz EU kohezijskog Fonda, u iznosu od 3.470.000,00 kuna.   Usvojen je Financijski plan za 2014. godinu.

 

PIŠKORNICA d.o.o.
Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske