Održana 133. redovna godišnja skupština DVD-a Legrad

U prostoru legradskog doma u subotu, 4. ožujka održana je 133. redovna izvještajno-izborna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad kojoj su prisustvovali predstavnici udruga te 26 prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U ime Koprivničko-križevačke županije skupštini je prisustvovao stručni suradnik za zaštitu i spašavanje Stjepan Behin, koji je pozdravivši sve prisutne ujedno i uputio čestitku DVD-u na dosadašnjem uspješnom radu. Naglasio je važnost članstva DVD-a koje broji najviše stručno osposobljenih vatrogasaca, najviše žena u odnosu na ostala Društva te pretežito mladu populaciju članova čime pružaju primjer cjelokupnoj vatrogasnoj zajednici na području Županije.

U radnom dijelu skupštine, predsjednik DVD-a Legrad Vladimir Piškor prezentirao je Izvješće o radu i Financijsko izvješće za proteklu mandatno razdoblje. Ono obuhvaća intervencije na požarima otvorenih prostora i sanaciju posljedica uzrokovanih poplavama, ali i aktivno pružanje pomoći tijekom migrantske krize na području Botova. Nadalje, unutar Društva je provedeno osposobljavanje članova za stjecanje novih zvanja i specijalnosti, organizirana je vatrogasna vježba uz sudjelovanje na desetak istih u organizaciji prijateljskih DVD-a. Važno je istaknuti i suorganizaciju međunarodne vježbe Dravis 3, projekt u provedbi Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik Nadzornog odbora Davor Cvetnić također je podnio Izvješće o radu kojim je utvrđeno da Društvo radi u skladu s važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Pritom je imenovan i novi predsjednik Nadzornog odbora Goran Piškor.  U izboru novog rukovodstva Društva, za predsjednika je imenovan Davor Cvetnić, zamjenik je Krešimir Kotrošić, zapovjednik je Josp Kefelja dok njegovim zamjenikom imenovan je Vinko Habek.

Dosadašnjem predsjedniku Društva Vladimiru Piškoru uručena je Plaketa počasnog predsjednika DVD-a Legrad u zahvalu za dugogodišnje uspješno vođenje Društva, a Plaketu za doprinos razvoju vatrogastva i napredak društva primio je Goran Piškor. Dodijeljena je i spomenica za deset godina rada u vatrogasnoj zajednici Valentini Cvetnić dok brončanom medaljom za rad odlikovani su Sven Kiš i Saša Deak.

Među brojnim uzvanicima skupštini su prisustvovali i zapovjednik vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, potpredsjednik vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, načelnik općine Legrad Ivan Sabolić, zamjenica načelnika Kristina Turk, predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Slavko Lakuš i inspektor za vatrogastvo Stjepan Lončar.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: vatrogasac.net