Održana 11. izložba vina podravskog kraja

Udruga vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović” prošlog je vikenda u Društvenom domu u Starigradu organizirala 11. izložba vina podravskog kraja, kojoj je u ime Županije prisustvovao viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić.

Predsjednik Udruge Mario Županić zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji ove izložbe, a u ocjenjivanju je sudjelovalo 11 certificiranih degustatora. Ukupno je ocijenjeno 157 uzoraka vina, od čega 142 bijelih, 3 ružičasta, 11 crnih i jedno vino od meda. Zastupljeno je bilo ukupno 15 bijelih te 6 crnih sorti grožđa.

Organizacijski odbor posebno je nagradio Zlatka Sonenšajna za najbolje ocijenjeno predikatno vino i najbolje ocijenjeno vino izložbe – Traminac berba prosušenih bobica 2013.

Prema pravilniku po kojemu titulu šampiona dobiva najbolje ocijenjeno vino redovne berbe, šampion izložbe je Dalibor Jagić s vinom Zeleni silvanac berba 2018. Titulu Gradonačelnikovog vina odnijelo je vino Rajnski rizling berba 2018. Vinarije Kostanjevec.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr