Održana 10. Županijska smotra projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja

U Osnovnoj školi Đuro Ester u Koprivnici proteklog je tjedna održana 10. Županijska smotra projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja za učenike srednjih i osnovnih škola, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal. Uz Koprivničko-križevačku županiju i OŠ Đuro Ester, jedan od organizatora bila je i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Sudionike Smotre pozdravili su ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović i zamjenik Pal, koji su naglasili važnost građanskog odgoja i obrazovanja kao sastavnog dijela županijskih škola, a učenici i njihovi mentori kroz svoje su projekte upoznali Ustav Republike Hrvatske i osnove demokracije te razvijali vještine i znanja koji su im potrebni kako bi postali informirani i odgovorni građani.

Učenici su u svom radu primjenjivali aktivne metode učenja, primjerice projektno i suradničko učenje, igranje uloga, simulacije, rješavanje problema, socijalno učenje korištenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija i slično, a na Smotri su bila predstavljena tri projekta: „Školski muzej Legrad“ OŠ Legrad, „Vratimo život našim vodotocima“ OŠ Sveti Petar Orehovec i „Odgovorno i sigurno biciklom u prometu“ OŠ Ferdinandovac.

Povjerenstvo Smotre činili su zamjenik Pal, ravnateljica Prelogović i prof. savjetnica Gimnazije „Fran Galović“ Jasna Kraljić Cmrk, dok su suci procjenitelji bili voditeljica obrazovanja u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica Ksenija Krušelj, Jasna Kraljić-Cmrk i Sanja Prelogović, koji su pohvalili predstavljene projekte.

Sva tri projekta predložena su za Državnu smotru.

Služba ureda župana