Održana 1. sjednica Županijskog popisnog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u petak, 9.listopada održana je 1. sjednica Županijskog popisnog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije koju je otvorio i vodio župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Povjerenstva. Članovi su se upoznali s Popisom stanovništva, kućanstva i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine te posebnostima i metodologijom rada koje je predstavila  koordinatorica za Koprivničko-križevačku županiju iz Državnog zavoda za statistiku Biserka Sviben.

Na sjednici je istaknuto kako se radi o najopsežnijem i najsloženijem statističkom istraživanju s obzirom na brojnost obuhvaćenih jedinica te najbogatiji izvor podataka o stanovništvu o stanovništvu zemlje. Predviđeni popis stanovništva će se provesti iduće godine, a novina je da će se u prvoj fazi  od 1. do 10. travnja provoditi elektroničkim putem, preko sustava e-Građani, dok će popis stanovništva koji radi Državni zavod za statistiku, u suradnji s tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne samouprave, trajati od 16. travnja do 7. svibnja.

Popis će provesti Državni zavod za statistiku u suradnji s tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u kojima se osnivaju županijska popisna povjerenstva, popisna povjerenstva ispostava te popisni centri za područje grada ili općine.

Današnjem sastanku su uz župana prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Koprivničko-križevačke županije Marina Horvat, samostalna izvršiteljica u Područnoj službi za statistiku Varaždin  Državnog zavoda za statistiku Zdravka Križnjak te pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Državne geodetske uprave Jelena Unger.

Služba ureda župana