Održana 1. sjednica Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije

Gradonačelnici i načelnici s područja Koprivničko-križevačke županije sastali su se u ponedjeljak 23. rujna na 1. sjednici Kolegija načelnika u novom mandatu. Na samom početku ih je pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i poželio dobru suradnju u slijedeće četiri godine.

Načelnicima, te predstavnicima općina i gradova je na početku prezentiran projekt Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i tvrtke Multimedia vezan uz turističke i servisne aplikacije naziva „Podravina i Prigorje na dlanu“. Nakon toga se razgovaralo o aktualnostima oko obavljanja mrtvozorničke službe na području Županije, a istaknuta je i potreba da se nastave programi pomoći u kući osobama starije životne dobi u 2014. godini.

Informaciju o sanaciji divljih odlagališta otpada u jedinicama lokalne samouprave okupljenima su dali pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac i direktor RCGO Piškornica Mladen Jozinović. Razgovaralo se i o istraživanju LOTUS koje je proveo GONG, koje ukazuje na potrebu angažiranosti jedinica lokalne samouprave u povećanju transparentnog rada te alatima koji se pritom mogu iskoristiti.

Zamjenik župana Ivan Pal je na kraju najavio osnivanje savjeta za lokalni sport te apelirao na sve općine da podrže projekt Male sportske škole koji uvelike poboljšava kvalitetu života za najmlađe stanovnike u manjim mjestima Županije.