Održan tehnički zbor žurnih službi koje djeluju na području grada Križevaca

U sklopu obilježavanja Mjeseca od zaštite od požara i Tjedna Crvenog križa danas je na glavnom križevačkom trgu održan tehnički zbor žurnih službi koje djeluju na području grada Križevaca, a događanju je prisustvovao i župan Darko Koren.

Na tehničkom zboru sudjelovali su Javna vatrogasna postrojba Grada Križevaca, Vatrogasna zajednica Grada Križevaca, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Gradsko društvo Crvenog križa, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Policijska postaja Križevci, Hrvatska gorska služba spašavanja, Odred izviđača Križevci i AMK “Križevci”. Tom je prilikom predstavljena oprema s kojom raspolažu, kao i način postupanja u katastrofama i izvanrednim situacijama.

Župan je pohvalio rad žurnih službi i njihovu predanost spašavanju ljudskih života i imovine, čestitavši im na hrabrosti i odličnoj organizaciji, što su pokazali u brojnim situacijama, te im je u budućnosti poželio što manje intervencija.

U ime organizatora, križevačke Javne vatrogasne postrojbe, pozdravne riječi uputio je zapovjednik Ivan Matosović, ujedno i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice, a okupljenima su se obratile i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus te ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković. Također, potporu tehničkom zboru žurnih službi pružili su i gradonačelnik Brano Hrg te zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i Ivan Vuk.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr