Održan sastanak Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola

U prostorijama Osnovne škole Braća Radić u srijedu, 23. veljače je održan sastanak Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola kojem je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić. Prisutnim ravnateljima uvodno se obratio domaćin, ravnatelj Krešo Grgac nakon čega je teme sastanka izložila voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola, ujedno i ravnateljica Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac, Mirjana Bazijanec.

Zamjenik Ljubić je izvijestio ravnatelje o aktualnostima vezanim za koronavirus te zahvalio svima na konstruktivnoj suradnji u ovim zahtjevnim epidemiološkim vremenima koja iziskuju dodatne organizacijske napore ravnatelja i djelatnika škola kako bi učenicima pružili sigurne zdravstvene okvire te na najbolji način realizirali nastavni program.

Sudionici sastanka su diskutirali o nekoliko tema, između ostalog i o kriterijima za organizaciju i provedbu županijskih natjecanja u školama u kontekstu aktualnih odluka Stožera CZ RH  i uputa AZOO-a i resornog ministarstva te o mogućnostima organizacije škole plivanja,  studijskih putovanja i terenske nastave. Ravnatelji su zaključili i predložili da se županijska razina natjecanja održe uživo u školama domaćinima, a škole će krenuti s pripremnim aktivnostima za realizaciju svih planiranih oblika izvanučioničke nastave. Isto tako škole su zainteresirane za provedbu škole plivanja kojom bi se obuhvatilo i one generacije koje zbog pandemije nisu sudjelovale.

S obzirom na povoljnije epidemiološke stanje u školama, Županijski je Stožer na današnjoj koordinaciji nakon rasprave izvan snage stavio ranije donesenu preporuku o odgađanju svih mobilnosti i studijskih putovanja, pod uvjetom da se ravnatelji škola te svi akteri i dalje pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka s ciljem ograničavanja potencijalnog  širenja zaraze koronavirusom.

Služba ureda župana