Održan sastanak županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u petak, 14. siječnja, sastali su se članovi županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na čelu s predsjednikom Nikolom Gregurom. Razmatralo se izvješće o raspodjeli sredstava pomoći općinama i gradovima, po odluci Vlade RH za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda (olujno nevrijeme, tuča, naplavine i poplave) nastalih do 1. prosinca 2010. godine.

Pomoć iz državnog proračuna daje se za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda po jedinici lokalne samouprave u iznosu od 10.192.317,66 kuna, odnosno 23,69 % od ukupno potvrđene štete. Materijalna pomoć je bespovratna i dodjeljuje se oštećenicima odmah, dok brigu i odgovornost o dodjeli i namjeni vode gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave.

Članovi županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda jednoglasno su prihvatili izvješće jedinica lokalne samouprave o raspodjeli sredstava koje se šalje u Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Ministarstvo financija.