Održan sastanak Stožera o mogućem dolasku izbjeglica

Na inicijativu pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivana Kramarića, danas je u prostorijama županijske uprave održan operativni sastanak užeg dijela Stožera zaštite i spašavanja Koprivničko – križevačke županije na kojemu se raspravljalo o problematici dolaska izbjeglica u Hrvatsku odnosno međusobne koordinacije institucija u slučaju potrebe za njihovim zbrinjavanjem.
Naime, zamjenik župana i načelnik Stožera Ivan Pal izvijestio je kako jedinice lokalne i regionalne samouprave nisu zaprimile službene upute o postupanju, dok su predstavnici MUP-a, Hrvatskog crvenog križa i zdravstvene ustanove zaprimile određene upute.
Županijski Stožer je upoznat od strane načelnika PU koprivničko – križevačke Darka Repa o proceduri djelatnika MUP-a prilikom priljeva izbjeglica i ulaska istih na teritorij Republike Hrvatske.
Ministarstvo unutarnjih poslova isključivo je nadležno za provođenje svih mjera, a županijski Stožer u okviru svojih nadležnosti pružit će logističku podršku policiji, ali i pomagati u okviru svojih mogućnosti u rješavanju moguće situacije.
O svim ostalim aktivnostima i stanju na terenu javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Načelnik Stožera zaštite i spašavanja
Koprivničko-križevačke županije
Ivan Pal