Održan sastanak sa ravnateljima osnovnih škola

"Naš cilj je učiniti još neke iskorake u segmentu osnovnog školstva i omogućiti podjednake uvjete i mogućnosti obrazovanja na području Županije“

Na inicijativu stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola, zamjenik župana Ivan Pal sazvao je radni sastanak sa ravnateljima osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko – križevačka županija s ciljem analize materijalnog poslovanja ovih ustanova u proteklom razdoblju.

Na samom početku zamjenik Pal informirao je ravnatelje kako su na prošloj sjednici Županijske skupštine koja je održana 27. svibnja, članovi Skupštine razmotrili i prihvatili Izvješće o realizaciji programa iz osnovnog i srednjeg školstva za prošlu godinu te se uvodno osvrnuo na međusobnu suradnju unazad šest godina. „Ovom prilikom želim istaknuti jako dobru suradnju, čemu je doprinijela odlična međusobna komunikacija. Naš cilj je učiniti još neke iskorake u segmentu osnovnog školstva i omogućiti podjednake uvjete i mogućnosti obrazovanja na području Županije“ najavio je zamjenik Pal.

Zamjenik Pal i pročelnica Upravnog Odjela za obrazovanje, kulturu, sport i nacionalne manjine Branka Cuki prezentirali su ostvarene planove u prošloj godini koje je Županija ostvarila od vlastitih prihoda, s obzirom da se decentralizirana sredstva od 2009. godine kontinuirano smanjuju što ukupno iznosi oko 4 milijuna kuna.

Ravnatelji su analizirali stanje i potrebe u pojedinim školama što će se nastojati isplanirati u pripremi sljedećeg proračuna, a razgovaralo se i o budućim planovima te kapitalnim ulaganjima s naglaskom na ulaganja u energetsku obnovu škola.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.