Održan sastanak s temom projekata ruralnog turizma

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 24. srpnja zamjenik župana Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac i direktor Turističke zajednice KKŽ Zdravo Mihevc održali su sastanak s predsjednicom Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ Dijanom Katicom.

Glavna tema sastanka bili su projekti ruralnog turizma i mogućnosti suradnje, prvenstveno u sklopu „Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske“, jedinstvenog godišnjeg nacionalnog projekta nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava, poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja. Kao inicijatorica i organizatorica ovog projekta, predsjednica Katica pojasnila je kako je osnovna namjera promocija tradicijskih sadržaja, uz zaštitu i očuvanje hrvatske izvornosti te poticanje razvoja turizma u ruralnim područjima Hrvatske. Prošle su godine zahvalnice u sklopu projekta primili Seoski turizam Rakić, Turistička zajednica Đurđevac, Etno kuća obitelji Karlovčan, Seljačko domaćinstvo Jastrebov vrh i Turistička zajednica Križevci, dok je posebnu zahvalnicu primila Koprivničko-križevačka županija za doprinos u promicanju poljoprivredne proizvodnje, tradicionalnih vrijednosti i ruralnog prostora.

Na sastanku se još razgovaralo o turističkim i kulturnim rutama, gdje je direktor Mihevc predstavio projekt „Razvoj cikloturizma Podravine i Prigorja 2018. – 2020.“ koji je nedavno odobren za sufinanciranje od Ministarstva turizma, a predsjednica Katica predstavila je i 4. međunarodni kongres o ruralnom turizmu i B2B Eko Etno TradeShow, koje će se održati sljedeće godine te okrugli stol „Quo vadis ruralni turizam – Zašto je bolje ostati“, koji je na rasporedu početkom listopada.

Služba ureda župana