Održan sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Zamjenik župana Ivan Pal sazvao je za danas, 17. lipnja 2015. godine sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko – križevačka županija, a kojemu su nazočili djelatnici svih županijskih stručnih službi nadležnih za najavljene teme.
Zamjenik Pal zahvalio se na odazivu većine ravnatelja i najavio još intenzivniju komunikaciju koja će zasigurno rezultirati još boljom suradnjom Županije i školskih ustanova.
Na današnjem dnevnom redu našlo se nekoliko točaka, a zasigurno najvažnije bile su dogovor oko planiranja i provođenja postupaka javne nabave za 2016. i 2017. godinu te pripreme za unapređenje sustava županijske lokalne riznice. Pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Robertina Zdjelar predstavila je novosti te naglasila kako je osim zakonske obveze cilj uvođenja ovakvog sustava efikasno raspolagati financijskim sredstvima. „Iako je proces zahtjevan, jer je puno škola, a svaka ustanova ima svoje specifičnosti nužno je na vrijeme početi planirati i pripremati se za novi način rada u lokalnoj riznici“ rekla je pročelnica Zdjelar.
Dogovoreno je kako će se sustav početi uvoditi sa postupcima koji su zajednički, kao što je nabava uredskog materijala, usluge telefonije (mobilne i fiksne), namirnica za školsku kuhinju itd, do nabave energenata što je u praksi već uvedeno i pokazalo se da dobro funkcionira. U svakoj ustanovi odrediti će se osobe zadužene za komunikaciju i provođenje postupaka radi što bolje efikasnosti, a sve postupke jednoobrazno će provoditi Koprivničko-križevačka županija.
Obzirom da predstoji izrada polugodišnijh financijskih izvještaja školama je predložen plan za dostavljanje financijskih izvještaja za prvo polugodište 2015. godine.
Pročelnica Branka Cuki zadužena za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine osvrnula se i na obavezu unosa podataka o potrošnji energenata.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.