Održan sastanak s predstavnicima umirovljenika u Križevcima

U Gradskoj vijećnici u Križevcima u utorak, 18. siječnja, održan je radni sastanak na kojem su uz zamjenika župana Ivana Pala i gradonačelnika Križevaca Branka Hrga bile prisutne i ravnateljica koprivničkog Doma za stare i nemoćne Vesna Križan, privremena ravnateljica Centra za pomoć i njegu Verica Šarlija te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branka Cuki. Njima su se pridružili predstavnici udruga umirovljenika s križevačkog područje te vijećnik Županijske skupštine Slavko Konfic, predsjednik Saveza udruga umirovljenika Ivan Matošin i ravnateljica Crvenog križa Križevci Đurđa Kopseak.

Tema radnog sastanak bila je provedba odluke o osnivanju županijskog Centra za pomoć i njegu te mogućnosti implementacije o dosadašnje aktivnosti. Dogovoreno je snimanje situacije na terenu, dakle i na području Križevaca i Đurđevca kako bi se dobila stvarna slika zainteresiranosti i broja korisnika.

Obzirom na strukturu starije populacije komercijalizacija ove usluge bila bi zanimljiva puno većem broju ljudi od prvotno predviđenih. To bi uvelike poboljšalo standard ove populacijske skupine i omogućilo starijim osobama bolju kvalitetu života pa nije čudno da se u razvoj projekta žele uključiti i predstavnici umirovljenika.