Održan sastanak Organizacijskog odbora Dana voća 2015.

Zamjenik župana Darko Sobota, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora sazvao je drugu sjednicu odbora manifestacije „Dani voća 2015“ koja će se održati 2. i 3. listopada u Đurđevcu.
Na sjednici je utvrđen termin i programski sadržaji već tradicionalne manifestacije na kojoj će se u organizaciji UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju predstaviti brojni voćari, poljoprivredna obiteljska gospodarstva, tvrtke, udruge i škole. Dani voća održavaju se po 17. puta, a kao i svake godine posvećeni su promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje.
Na sastanku je dogovoreno kako će Turistička zajednica Grada Đurđevca organizirati kulturno – umjetnički program, nastup LAG-ova, ali i organizirati demonstracijski program cijepljenja voćaka sa Strukovnom školom.
U sklopu Dana voća Savjetodavna služba će organizirati stručna predavanja s osvrtom na masovno propadanje koštićavog voća, uvođenja novih voćnih vrsta te proizvodnja lijeske i plasiranje njenih proizvoda na tržište. Svi zainteresirani moći će prisustvovati i predavanju na temu „Mjere ruralnog razvoja“ – Mjera 4. i Mjera 6. te kratki osvrt na Mjeru 5 koje će prezentirati predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.