Održan sastanak o radu Zavoda za znanstveno – istraživački i umjetnički rad HAZU-a KCKŽŽ županije

U prostorijama Županije danas, 26. 03. 2014. održan je sastanak upravitelja Zavoda za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije Ivana Peklića i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladena Tenodija sa zamjenikom župana Ivanom Palom, pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Brankom Cuki te višom savjetnicom za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesnom Peršić Kovač. Raspravljali su o programima i planiranim aktivnostima Zavoda u 2014. godini. Osim toga, dogovoreno je da će se osim u Križevcima, aktivnosti provoditi i u Koprivnici i Đurđevcu.

Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti  Koprivničko-križevačke županije u Križevcima osnovan je 2013. godine.
Djelatnost Zavoda obuhvaća:

  1. znanstvena i stručna istraživanja na području biotehničkih znanosti (znanstveno polje: poljoprivreda (agronomija), šumarstvo, drvna tehnologija biotehnologija, prehrambena tehnologija, interdisciplinarne biotehničke znanosti), kao i društvenih te humanističkih znanosti u suradnji s vanjskim znanstvenim i stručnim suradnicima;
  2. organiziranje znanstvenih skupova, savjetovanja, radionica i javnih predavanja značajnih za razvoj znanosti i primjenu rezultata znanstvenih istraživanja u praksi;
  3. organiziranje izložaba i radionica s područja biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti;
  4. objavljivanje rezultata znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada u odgovarajućim edicijama, sukladno Akademijinim kriterijima na području izdavačke djelatnosti.

Odsjek za komunikacije i protokol