Održan radni sastanak s predstavnicima Vijeća srpske nacionalne manjine

Župan Darko Koren održao je radni sastanak s predstavnicima Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko – križevačke županije kako bi im zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i razgovarao o budućim projektima najbrojnije nacionalne manjine na području Županije.

Članovi Vijeća, na čelu s predsjednikom Brankom Dulikravićem, također su naglasili važnost dobre komunikacije i suradnje sa Županijom te su uputili nekoliko prijedloga za buduće zajedničke projekte. Razgovaralo se o rješavanju pitanja prometne infrastrukture u pojedinim općinama, prekogranične suradnje s Vojvodinom te aktivnostima na kulturnom području.

Sastanku je prisustvovao i  Radovan Knežević, predstavnik crnogorske nacionalne manjine, koji je poznat po organizaciji brojnih međunarodnih kulturnih događanja u naselju Bakovčica. Upravo je na njegov poziv izložbu u Bakovčici održao poznati crnogorski umjetnik Dimitrije Popović, koji je posjetio i Županijsku upravu, zajedno s veleposlanikom Crne Gore u Republici Hrvatskoj Borom Vučinićem.

Sastanku su prisustvovale i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki te viša savjetnica za kulturu, udruge, sport i nacionalne manjine Vesna Peršić Kovač.

Služba ureda župana